28.03.2021, 18:09

У Бразилії розробили власну вакцину від COVID-19

Марина Началова | Всі новини автора
вакцина

Біомедичний інститут Бутантан в бразильському штаті Сан-Паулу заявив про розробку нової вакцини проти COVID-19. Препарат отримав назву ButanVac.

Випробування вакцини планується почати в квітні, після схвалення Національним агентством з нагляду за здоров'ям, повідомив губернатор Сан-Паулу Жоау Доріа, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Масове виробництво вакцини розраховують почати вже в травні. Як заявив директор інституту Бутантан Дімас Ковас, спочатку буде вироблено 40 мільйонів доз. Застосовувати вакцину ButanVac збираються почати в липні.

В першу чергу вакцина буде застосовуватися в Бразилії, але в подальшому її планують поставляти в країни Азії, Африки та Південної Америки, щоб допомогти в боротьбі з пандемією.

"Пандемію можна тримати під контролем в Північній Америці і Європі, але в Африці, Латинській Америці і бідних азіатських країнах вона залишиться. Нам потрібні вакцини для цих країн, щоб домогтися успіху в усьому світі", - заявив Ковас.

Як зазначив глава Бутантану, препарат уже успішно пройшов випробування на тваринах і показав свою безпеку.

Ймовірно, буде достатньо однієї дози вакцини ButanVac, щоб домогтися імунітету проти COVID-19. Розробники також заявляють, що препарат буде дешевшим, ніж інші вакцини.

Нагадаємо, днями в Україну прибула партія китайської вакцини CoronaVac.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк