02.04.2021, 07:23

У разі ескалації конфлікту на Донбасі США підтримають Україну - Міноборони

В случае эскалации конфликта на Донбассе США поддержат Украину

Міністр оборони США висловив стурбованість з приводу останніх дій РФ і запевнив у готовності підтримувати Україну в умовах агресії Росії на Донбасі та в Криму.

За ініціативою американської сторони 1 квітня відбулася телефонна розмова міністра оборони України Андрія Тарана з міністром оборони США Ллойдом Остіном, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Міноборони України.

В ході розмови обговорювалися напрямки посилення взаємодії між Україною та США у сфері безпеки та оборони.

Як зазначив міністр оборони України,"дзвінок американського колеги є яскравою демонстрацією проактивної позиції США в підтримці суверенітету і кроків з відновлення територіальної цілісності України".

Таран поінформував Остіна про ситуацію на лінії розмежування на Донбасі, в окупованому Криму та навколо державного кордону України. Окрему увагу він приділив обстрілу під Шумами 26 березня, коли російські окупанти вбили чотирьох українських військовослужбовців.

"Ллойд Остін висловив занепокоєння останніми діями Російської Федерації та передав міністру оборони України запевнення у готовності підтримувати Україну в умовах триваючої агресії Росії на Донбасі та у Криму. Міністр оборони США наголосив, що у разі ескалації російської агресії Сполучені Штати не залишать Україну наодинці та не допустять реалізації агресивних устремлінь Російської Федерації щодо України", – повідомляє прес-служба Міноборони України.

Як повідомляє Міноборони США, Остін підтвердив непохитну підтримку суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних устремлінь України і засудив недавню ескалацію агресивних та провокаційних дій Росії на сході України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк