26.04.2021, 12:37

Польща скликає екстрене засідання Вишеградської групи через агресію Росії

Польша

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький скликає екстрене засідання країн Вишеградської групи через агресію Росії.

Про це повідомив заступник Міністра закордонних справ Польщі Шимон Шинковський вель Сенк, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Засідання пройде о 13:00 за київським часом у форматі відеоконференції за участю представників Чехії, Словаччини, Угорщини та Польщі.

"Зустріч буде присвячена російським актам саботажу в Чехії, ескалації Росією ситуації в Україні та Білорусі", - додав Шинковський вель Сенк .

Нагадаємо, 15 квітня Польща визнала персонами нон грата трьох співробітників посольства Росії через те, що вони діяли на шкоду державі.

17 квітня Чехія заявила про видворення 18 російських дипломатів, пов'язаних з російськими спецслужбами. Причиною таких заходів стала підозра в причетності Головного управління Генштабу Росії до вибухів складів боєприпасів у Врбетике в 2014 році. РФ відповіла асиметрично і оголосила 20 працівників чеського посольства персонами нон грата і наказала їм покинути країну. Після цього міністр закордонних справ Чехії Якуб Кулганек заявив, що 63 співробітники російського посольства повинні покинути Прагу до кінця травня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: