02.05.2021, 22:08

У РФ повідомили, скільки російських паспортів видали в ОРДЛО і кому відмовили у "паспортизації"

Марина Началова | Всі новини автора

Росія "паспортизувала" понад півмільйона жителів тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Про це повідомили в МВС Росії у відповідь на запит інформагентства ТАСС, передає Час Пік.

"З початку реалізації указу президента РФ від 24 квітня 2019 року громадянства РФ набуло більше 527 тис. осіб, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України", - повідомили в російському МВС.

При цьому майже 2 тисячам жителів ОРДЛО відмовили у видачі російського паспорта. 40% з них мали обмеження на в'їзд в Росію через адміністративне видворення, депортацію, реадмісію або в зв'язку з прийнятим щодо них рішенням про небажаність перебування в РФ. Третині бажаючих "паспортизуватися" відмовили через непогашену судимість. Чверть - виступали за "насильницьку зміну основ конституційного ладу Росії і створюють загрозу безпеці", заявили в МВС РФ.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін 24 квітня 2019 року підписав указ про видачу жителям ОРДЛО російських паспортів у спрощеному порядку. Відповідно до указу, розгляд заяв про прийняття до громадянства жителів окупованого Донбасу "здійснюється в термін, що не перевищує трьох місяців" з дня подачі заяви та необхідного переліку документів.

Як уже повідомлялося, США підтримали Чехію у відповіді на "підривні і смертоносні" дії Росії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк