16.05.2021, 07:22

Росія незабаром може вийти з Договору з відкритого неба: названа дата

Россия вскоре может выйти из Договора по открытому небу

У Державній Думі Російської Федерації розглянуть законопроєкт про денонсацію договору з відкритого неба. Голосування з цього питання відбудеться 18 травня.

У Держдумі Росії розглянуть законопроект про денонсацію договору з відкритого неба. Про це 15 травня заявив голова Комітету з міжнародних справ Леонід Слуцький в ефірі програми "Соловйов Live", повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Слуцький висловив переконання, що документ буде прийнято. За його словами, повністю всі процедури щодо виходу РФ з Договору з відкритого неба повинні бути завершені до кінця поточного місяця.

"У вівторок ми денонсуємо цей договір", - сказав глава комітету Держдуми Федеральних Зборів РФ з міжнародних справ.

Нагадаємо, 11 травня президент РФ Володимир Путін вніс до Державної Думи законопроєкт про денонсацію Росією договору з відкритого неба.

Довідка: Договір з відкритого неба - це Міжнародний договір, який дозволяє вільні польоти неозброєних розвідувальних літальних апаратів в країнах, які підписали цей договір.

Договір з відкритого неба був підписаний у 1992 році. До нього згодом приєдналися 35 країн, у тому числі Росія, Білорусь, Україна, Грузія, Боснія і Герцеговина, Швеція, Фінляндія. Росія ратифікувала договір у 2001 році.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: