18.05.2021, 21:27

У Білорусі завели справу на велике опозиційне видання: сайт заблокований, 13 працівників затримані, йдуть обшуки

Марина Началова | Всі новини автора

У Білорусі заблокували доступ до одного з найбільших опозиційних видань TUT.BY. В офісах проходять обшуки, попередньо 13 співробітників затримали правоохоронці.

Вранці 18 травня співробітники департаменту фінансових розслідувань (ДФР) комітету державного контролю Білорусі прийшли з обшуками в офіси видання в Мінську та інших містах, а також додому до деяких співробітників. Про ситуацію редакція TUT.BY на даний момент інформує в соцмережах, передає Час Пік.

Як стало відомо, у відношенні посадових осіб редакції завели кримінальну справу за статтею про ухиляння від сплати податків і зборів в особливо великому розмірі. Оперативники заявили, що прийшли додому з обшуками до співробітників, у яких можуть бути докази по справі.

Зокрема, обшуки пройшли у головного редактора Марини Золотової, кількох редакторів та інших співробітників. Правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, телефони, в тому числі і неробочі, і банківські картки. Деяких працівників редакції доставили на допит у ДФР, з декількома досі немає зв'язку.

Повідомляється, що з обшуком нагрянули також до вдови засновника TUT.BY Юрія Зіссера Юлії Чернявської. Після зустрічі з правоохоронцями вона опинилася в лікарні з гіпертонічним кризом.

Міністерство інформації Білорусі обмежило доступ до інтернет-ресурсів TUT.BY, в тому числі до проекту зі збору грошей на лікування help.blog.tut.by і поштового сервісу mail.tut.bу.

Нагадаємо, глава Білорусі Олександр Лукашенко підписав декрет про передачу влади в разі його вбивства.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: