19.05.2021, 12:29

Блінкен вперше зустрінеться з Лавровим: стала відома дата і теми переговорів

Блинкен и Лавров

Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров проведуть зустріч 19 травня. Двостороння зустріч відбудеться після вечірнього заключного заходу Арктичної ради у Рейк'явіку.

Зустріч глав зовнішньополітичних відомств США та Росії відбудеться ввечері 19 травня на полях міністерської сесії Арктичної ради в столиці Ісландії. Про це йдеться в оприлюдненому розкладі роботи керівництва Держдепартаменту США, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

В ході телефонної розмови 12 травня Лавров і Блінкен домовилися обговорити при зустрічі ключові питання двосторонніх відносин і міжнародного порядку денного. 

Буде порушена тема будівництва газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомив представник американського Державного департаменту. У Держдепі зазначили, що США досить чітко висловили свою позицію з цього питання. Для Вашингтона "Північний потік-2" - це проект, який підриває європейську енергетичну безпеку.

"Ми не прагнемо до ескалації, ми просто знову шукаємо більш передбачувані та стабільні відносини. І я думаю, що є області, де ми можемо обговорити ці речі з міністром закордонних справ Лавровим", - зазначив представник Держдепу.

Провідною темою зустрічі буде влаштування можливого саміту президента США Джо Байдена з російським президентом Володимиром Путіним наступного місяця у Європі.

Блінкен зазначив, що зустріч з Сергієм Лавровим буде важливою нагодою випробувати пропозиції, щоб США та Росія могли співпрацювати у вирішенні певних питань: таких як ядерне роззброєння, кліматичні зміни, Близький Схід, Іран, Північна Корея тощо.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: