23.05.2021, 08:20

У Конго сталося виверження одного з найактивніших вулканів у світі: вражаючі кадри

извержение вулкана в Конго

На сході Демократичної Республіки Конго прокинувся вулкан Ньїрагонго - один з найактивніших вулканів у світі. Почалася евакуація жителів міста Гома, розташованого поруч з небезпечним вулканом.

Однією з особливостей вулкана Ньїрагонго є лава, яка дуже швидко поширюється. Уряд ДРК приступив до евакуації жителів міста Гома, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Виверження Ньїрагонго почалося 22 травня на кордоні ДРК та Руанди. Вулкан Ньїрагонго вважається одним з найактивніших на континенті. На нього і сусідній вулкан Ньямлагіра припадає близько 40% всіх зафіксованих вивержень в Африці. 

Інформація про загиблих або постраждалих поки не надходила.

Дослідники, які спостерігають за вулканом, стурбовані тим, що вулканічна активність, яка спостерігалася протягом останніх п'яти років, дуже схожа з тією, що передувала виверженням у 1977 та 2002 роках.

Довідка: Вулкан Ньїрагонго, розташований між африканськими країнами Демократична Республіка Конго та Руанда - один з найбільших живих вулканів світу. Останній раз Ньїрагонго вивергався в 2002 році. Тоді загинуло 250 осіб і ще 120 тисяч залишилися без даху над головою після того, як лава накрила місто Гома.

Очевидці публікують в соцмережах моторошні фото і відео стихійного лиха.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк