31.05.2021, 07:38

Білорусь не має наміру відкликати свого посла з України в односторонньому порядку

МИД Беларуси

Білорусь не має наміру відкликати свого посла з України в односторонньому порядку, незважаючи на те, що українська сторона прийняла рішення обмежити політичні контакти.

Відносини України та Білорусі загострилися після примусової посадки в Мінську літака ірландської компанії Ryanair і арешту опозиціонера Романа Протасевича. Однак Мінськ не стане відкликати свого посла з Києва в односторонньому порядку, щоб не загострювати відносини. Про це в інтерв'ю газеті "Комерсант" 30 травня повідомив глава МЗС Білорусі Олександр Мірідонов, передає Час Пік.

"Ми не маємо наміру ініціативно робити ніяких кроків, які могли б призвести до загострення. Або до більшої напруженості в наших відносинах", - сказав Мірідонов.

Відповідаючи на питання про те, чи намагався він зв'язатися зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою, міністр закордонних справ Білорусі поскаржився, що українська сторона прийняла рішення обмежити політичні контакти.

"Аналогічним чином вчинили і ми. Ми завжди заявляли про готовність розвивати всебічні контакти з Україною, підтримувати діалог, але позитивних відгуків на наші пропозиції не було", - сказав він.

За словами Мірідонова, після примусової посадки літака Ryanair і арешту опозиціонера Романа Протасевича між Києвом і Мінськом "пропав діалог".

Глава МЗС Білорусі додав, що в цій ситуації Мінськ прийняв рішення подивитися, як буде розвиватися ситуація і тільки після цього "приймати відповідні рішення".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк