06.06.2021, 13:49

Байден оприлюднив план зустрічі з Путіним: про що говоритимуть на переговорах

Байден обнародовал план встречи с Путиным

Президент США Джо Байден на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним має намір обговорювати питання європейської безпеки та недоторканність суверенітету США. Байден заявив, що підтримує Європу та її цінності, і це не зміниться після зустрічі з Путіним.

Про це Байден написав у своїй колонці для The Washington Post, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ. 

У своїй заяві він зазначає, що 9 червня відправиться в Європу в свою першу закордонну поїздку в статусі президента США. Там він відвідає саміти G7 та НАТО, проведе ряд зустрічей з союзниками по НАТО, лідерами G7 та керівництвом Євросоюзу, а 16 червня в Женеві зустрінеться з Володимиром Путіним.

Президент США Джо Байден підкреслив, що його країна не прагне конфлікту з Росією, а хоче передбачуваних і стабільних відносин з Москвою, в той же час Вашингтон готовий стояти на захисті демократичних цінностей.

За словами американського президента, у Вашингтоні воліли б співпрацювати з Росією з таких питань як стратегічна стабільність та контроль над озброєннями.

При цьому метою поїздки президента США в Європу вказується згуртування світової демократії.

"Коли я зустрінуся з Володимиром Путіним у Женеві, це відбудеться вже після обговорень на високому рівні з друзями, партнерами та союзниками, які дивляться на світ через таку ж призму, що і США, і з якими ми оновили наші зв’язки та визначили спільну мету.

Ми єдині у вирішенні проблеми викликів Росії стосовно європейської безпеки, починаючи з її агресії в Україні. І не буде сумнівів у рішучості Сполучених Штатів захищати демократичні цінності, які ми не можемо відокремити від своїх інтересів...

І президент Путін знає, що я без вагань відповім на шкідливу активність у майбутньому. Коли ми зустрінемося, я знову підкреслю прихильність США, Європи і подібних демократій захищати права і гідність людини", - йдеться в заяві Байдена.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк