10.06.2021, 07:46

Віктор та Олександр Януковичі залишаються під санкціями ЄС - Єврокомісія

Януковичи, санкции

Європейський суд анулював рішення Ради ЄС про продовження на рік санкцій Віктора та Олександра Януковичів. У Єврокомісії підтвердили цей факт і уточнили, що Януковичі продовжують залишатися під дією обмежувальних заходів Євросоюзу.

Віктор та Олександр Януковичі продовжують залишатися під дією обмежувальних заходів Євросоюзу. Про це на брифінгу в Брюсселі заявив представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, передає Час Пік.

Європейський суд анулював рішення Ради ЄС від 2019 року про продовження на рік санкцій, накладених на Януковича та його сина Олександра. Санкціями, що втратили чинність, було заморожено їхні активи.

"Рада ЄС не змогла продемонструвати, що право на захист і право на ефективний судовий захист було дотримано в кримінальних процесах, які ведуться стосовно цих осіб українською владою, і які лежать в основі цього продовження.

За цих обставин Суд заявляє, що неможливо встановити, що до прийняття оскаржуваних актів Рада переконалася, що українські судові органи дотримувалися права на захист і права на ефективний судовий захист цих осіб в контексті цієї кримінальної справи", - ]]>повідомляє]]> прес-служба суду.

Представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано підкреслив, що чинні санкції проти Януковичів, які полягають у заморожуванні активів, продовжують діяти.

"Вони залишаються під дією обмежувальних заходів на підставі нормативно-правового акта, прийнятого у березні цього 2021 року", - сказав Стано.

Спікер нагадав, що чинні санкції продовжують діяти до 6 березня 2022 року і традиційно до того часу, як термін дії обмежень закінчується, Рада ЄС щорічно приймає рішення, продовжувати їх чи ні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк