16.06.2021, 07:49

Сейм Польщі прийняв резолюцію проти будівництва газопроводу "Північний потік-2"

Сейм Польши принял резолюцию

Сейм Польщі прийняв резолюцію із закликом до держав ЄС та НАТО вжити заходів для зупинки будівництва газопроводу "Північний потік-2". За резолюцію проголосувало 452 депутати, проти був тільки один.

Нижня палата Національної Асамблеї Республіки Польща 15 червня прийняла резолюцію, яка закликає Євросоюз та США вжити заходів для зупинки запуску російського газопроводу "Північний потік-2". Про це ]]>йдеться]]> на сайті Сейму, повідомляє Час Пік.

"Сейм у вияві солідарності з нашими центральноєвропейськими сусідами, які опинилися перед загрозою російського експансіонізму, зокрема, з Україною, закликає ЄС і його держави-члени, передусім Німеччину як нашого союзника по НАТО і партнера по ЄС, до відмови у сприянні реалізації проєкту газопроводу "Північний потік-2" і до вжиття кроків, спрямованих на негайне і ефективне припинення його будівництва", - йдеться в резолюції.

У Польщі переконані, що продовження будівництва газопроводу стане схваленням політики Росії. 

Сейм також закликав США зберегти та продовжити санкції щодо організацій, що беруть участь у будівництві газопроводу.

У прийнятому документі йдеться, що інвестиції на дно Балтійського трубопроводу – це інструмент для фінансування експансії Росії. Депутати згадали Російські акти збройної агресії проти Грузії та України, а також незаконне відділення Придністров'я.

"Ми закликаємо до цього в ім'я поваги до цінностей, на яких спирається ЄС, в ім'я солідарності з Україною і турботи про стабільність і безпеку в Європі, а також заради збільшення сили опору Євросоюзу на тиск з боку Росії.

"Північний потік-2", уможливлюючи відмову від транзиту газу через Україну, відкриє Росії дорогу до широкомасштабного військового наступу на Україну без ризику переривання транзиту внаслідок військових дій", - додали польські депутати.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк