17.06.2021, 07:43

У Берліні в сутичках зі сквотерами постраждало 60 поліцейських

Берлин, полиция, столкновение

У Берліні 60 поліцейських постраждало в зіткненнях зі сквотерами, які незаконно займають одну з будівель в східному районі Фрідріхсхайн.

Більше 60 поліцейських отримали поранення під час зіткнень між жителями сквоту та правоохоронцями у Берліні, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ

Коли правоохоронці прибули за адресою Рігерштрассе, 94 перед запланованою пожежною інспекцією міських комунальних служб, на них напали та закидали камінням. Потім люди, які захопили будівлю, почали підпалювати сміття на вулиці. За даними поліції, нападників було близько 300.

У зіткненнях постраждало щонайменше 60 поліцейських. При цьому одного з нападників заарештовано.

Поліція огородила територію навколо сквоту.

Попередню спробу очистити будівлю робили ще у 2016 році, але після того, як поранення отримало 123 поліцейських, сквотерів залишили в спокої.

Як пише ВВС, після падіння Берлінської стіни у 1989 році багато занедбаних будинків в східних частинах міста було зайнято сквотерами. Однак райони стали модними, а ціни на нерухомість в наступні два десятиліття різко зросли, тому власники почали розганяти сквотерів.

Довідка: Сквот - це покинутий, який потребує капітального ремонту, будинок, в якому живуть бездомні, безробітні, неплатоспроможні студенти та викинуті з яких-небудь інших причин на узбіччя суспільства молоді люди. 

Сквотинг - акт самовільного заселення покинутого або незайнятого місця або будівлі особами, які не є його юридичними власниками або орендарями, а також не мають інших дозволів на його використання.

Берлин, полиция, столкновение Берлин, полиция, столкновение Берлин, полиция, столкновение

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк