17.06.2021, 08:11

У румунських Карпатах відому гірську трасу завалило 8-метровим шаром снігу

Трансфэгэрашское шоссе

Відоме Трансфегераське шосе (DN7C) в румунських Карпатах за два тижні до відкриття завалило снігом. Екскаватори цілодобово розчищають 8-метрові завали.

На цій дорозі у 2009 році тестували свої спорткари провідні Top Gear. Англійський телеведучий та журналіст Джеремі Кларксон, що спеціалізується на автомобільній тематиці, назвав її кращою для їзди на спортивних машинах, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Трансфэгэрашское шоссе

"Ми цілодобово працюємо з екскаваторами, навантажувачами та спеціальними різаками, щоб видалити шар снігу, який часом перевищує 7-8 метрів", - повідомили у Регіональній дирекції доріг Румунії (DRDP).

Через пізнє танення снігу на ділянці високогірній рух по дорозі відкрито зазвичай тільки з 30 червня по 1 листопада, і тільки в світлий час доби - з 06:00 по 22:00. Рекомендована швидкість руху - 40 км/год.

Трансфегераське шосе - це гірське шосе у Карпатах, що з'єднує румунські області Валахію та Трансільванію, проходячи через гірський масив Фагараш. Найвищої точки досягає на висоті 2034 метри.

Це шосе вважається однією з найкрасивіших доріг у світі та однією з визначних пам'яток Румунії. В його околицях знаходяться гірське озеро та водоспад Биля, фортеця Поенар, також відома як резиденція Влада Дракули.

Трансфэгэрашское шоссе  Трансфэгэрашское шоссе

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк