30.06.2021, 21:38

Кім Чен Ин заявив про "серйозний інцидент" в Північній Кореї

ким чен ын

29 червня в ході засідання членів Трудової партії Кореї лідер КНДР Кім Чен Ин заявив про те, що в країні стався "серйозний інцидент", пов'язаний із запобіганням поширенню COVID-19.

Це може призвести до великої кризи у сфері безпеки Північної Кореї, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За даними ЗМІ, інцидент стався через некомпетентність та безвідповідальність ряду високопоставлених чиновників, які відразу були відправлені у відставку.

"Високопоставлені чиновники, відповідальні за важливі державні справи, знехтували реалізацією рішень партії, яка ухвалила вжити організаційні, інституційні, матеріальні, наукові та технічні заходи у зв'язку з глобальною кризою у сфері охорони здоров'я. Тим самим вони викликали серйозний інцидент, створивши кризову ситуацію, що спричинила важкі наслідки, у справі забезпечення безпеки держави і громадян", - цитують промову Кім Чен Ина, виголошену в ході засідання.

Що саме сталося - не уточнюється.

На засіданні ТПК було також прийнято рішення про проведення ретельної перевірки та розробку заходів, щоб усунути наслідки інциденту.

Разом з тим, за даними ВООЗ, за весь час пандемії не пуступало ніякої інформації про те, скільки людей в КНДР хворі COVID-19.

Читайте також: В ООН заявили, що до 2023 року світовий туризм не відновиться

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк