09.07.2021, 13:22

Литва почала будувати стіну з колючого дроту на кордоні з Білоруссю

Иллюстративное фото / Открытый источник

Через посилений потік нелегальних мігрантів, які намагаються потрапити до Литви, влада країни прийняла рішення про будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

На ділянці литовсько-білоруського кордону довжиною в 30 км споруджують дротяну огорожу. Литва намагається зупинити потік мігрантів з Сирії та Іраку, що прибувають через Білорусь, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Загородження будують в районі курортного міста Друскінінкай на півдні Литви. Прес-секретар Державної прикордонної служби Литви Гедрюс Мішутіс заявив, що військові повинні почати установку дротяної огорожі, яка буде розгорнута на ділянці кордону в 30 кілометрів.

Міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас сподівається, що встановлений бар'єр дозволить прикордонникам та військовим швидше помітити нелегальних мігрантів.

За останні місяці Литва зіткнулася майже з двадцятикратним збільшенням потоку нелегалів з Білорусі. Прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте вважає, що це організована гібридна атака білоруського режиму проти Литви.

Всього протягом 2021 року кордон з Білоруссю нелегально перейшло щонайменше 1,5 тис. мігрантів, переважно з Іраку.

Литва начала строить стену на границе с Беларусью Литва начала строить стену на границе с Беларусью

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк