12.07.2021, 09:50

Зеленський у Берліні зустрівся з ймовірним наступником Меркель

Ольга Романец | Всі новини автора
Зеленский

У рамках робочого візиту до Німеччини президент України Володимир Зеленський провів зустріч з прем'єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, головою Християнсько-демократичного союзу Арміном Лашетом.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

Кандидат на пост канцлера від блоку ХДС/ХСС подякував Зеленському за візит. Він зазначив, що президент України був першим іноземним лідером, який привітав його з обранням новим головою ХДС.

Володимир Зеленський подякував за теплий прийом і підкреслив, що найголовнішим для нього є дружні відносини між Україною і Німеччиною.

Президент зазначив, що Німеччина є важливим партнером України і висловив сподівання, що федеральний уряд продовжить політику підтримки України.

"Для України важливо, щоб наступний федеральний уряд продовжив політику підтримки України в питанні відновлення суверенітету і територіальної цілісності, сприяв єдності ЄС щодо європейської інтеграції та членства України в НАТО", - зазначив він.

Володимир Зеленський зазначив, що понад 60% українців підтримують вступ України до ЄС.

Він також поінформував про безпекову ситуацію в регіоні, насамперед у контексті концентрації російських військ та озброєння вздовж українського державного кордону.

Також була відзначена важливість активізації переговорного процесу для досягнення миру на Донбасі в рамках Нормандського формату і Мінського процесу.

Окрему увагу співрозмовники приділили питанню "Північного потоку-2". Президент України підкреслив, що його введення в експлуатацію становить пряму загрозу енергетичній безпеці країн ЄС.

Володимир Зеленський та Армін Лашет обмінялися думками щодо подальшого розвитку торговельно-економічного співробітництва та налагодження ще тіснішого партнерства.

"Німеччина є одним з найважливіших торгових та інвестиційних партнерів України", - зазначив Зеленський.

Крім того, сторони обговорили питання боротьби з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19. Володимир Зеленський наголосив на важливості подальшої практичної підтримки з боку Європейського Союзу, зокрема Німеччини, у забезпеченні вакцинами населення України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк