22.08.2021, 12:57

Аеропорт Кабула закриють на 48 годин: подробиці

Иллюстративное фото / Открытый источник

Держдепартамент США оголосив, що аеропорт Кабула буде закритий на 48 годин для евакуації тих, хто вже знаходиться на його території. В аеропорту зібралося кілька тисяч громадян, охочих покинути Афганістан. 

У найближчі дві доби полетіти з Афганістану зможуть тільки ті, хто вже знаходиться в аеропорту Кабула, повідомляє Час Пік з посиланням на західні ЗМІ.

США та інші країни рекомендували своїм громадянам не приїжджати в аеропорт в даний момент, оскільки потрапити на його територію практично неможливо через велике скупчення людей.

Бойовики руху "Талібан" заявили, що в найближчі години мають намір налагодити ситуацію в аеропорту та відкрити дорогу, щоб полегшити виїзд з повітряної гавані.

"Найгірша гуманітарна ситуація навколо аеропорту Кабула досягла свого піку і є абсолютно безпрецедентною в історії, оскільки за останні сім днів було застрелено 12 людей або вони були задушені", - пише афганське видання The Khaama Press з посиланням на Держдеп США.

Раніше ми повідомляли, що 22 серпня в "Борисполі" приземлився український Іл-76МД з евакуйованими з Афганістану українцями та іноземними громадянами.

Нагадаємо, таліби захопили столицю Афганістану Кабул без бою. Уряд віддав їм владу, щоб уникнути кровопролиття. Таліби заявили, що не збираються нікому мстити й хочуть зробити Афганістан безпечним та "єдиним для всіх". А також запевнили, що не мають наміру переслідувати афганців, які намагаються покинути країну.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк