23.08.2021, 17:17

У Росії не бачать сенсу зараз проводити саміт в нормандському форматі

Марина Началова | Всі новини автора
нормандский формат

У Кремлі дали зрозуміти, що не підтримують ідею проведення саміту "нормандської четвірки".

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков висловився з цього приводу на прес-конференції, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

На питання про можливість проведення нового саміту в нормандському форматі Пєсков відповів, що цю зустріч буде нічим наповнити по суті.

"Всі хочуть провести саміт, щоб це стало вагомим кроком внутрішньоукраїнського врегулювання. Але, щоб проводити саміт, потрібне субстантивне наповнення саміту. Воно як і раніше відсутнє", - сказав представник Кремля.

На питання, чи дійсно саміт "нормандської четвірки" не збирається через те, що лідерам "нема про що говорити", Пєсков заявив, що "в даний момент єдине, про що можна говорити, це констатувати відсутність просування, а за деякими параметрами - деградацію ситуації".

Нагадаємо, вчора під час візиту до Києва канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що хотіла б провести зустріч в нормандському форматі на рівні президентів.

Сьогодні в Києві відбувся інавгураційний саміт Кримської платформи, учасники якого підписали декларацію: президент України Володимир Зеленський запросив Росію приєднатися до неї. Пєсков назвав даний саміт "антиросійським заходом".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк