01.09.2021, 09:00

Заворожливі знімки Землі, зроблені астронавтами з китайської космічної станції

twitter.com/CNSAWatcher

Китайські астронавти Тан Хунбо та Ніє Хайшенг зробили кілька заворожливих кадрів, на яких продемонстровано, як виглядає Земля з космосу.

Про це повідомляє прес-служба Twitter-аккаунта Китайського національного космічного управління (CNSA), передає Час Пік.

Фото, зроблені астронавтами, заворожують та вражають своєю масштабністю.

На одному зі знімків можна побачити Пекін, усіяний вогниками та аеропорт Дасін, який розташовано в провінції Хебей на відстані 46 кілометрів від столиці.

twitter.com/CNSAWatcher twitter.com/CNSAWatcher twitter.com/CNSAWatcher twitter.com/CNSAWatcher

Також космічне управління продемонструвало відеоролик. який бул знято під час виходу астронавтів у відкритий космос. Бомін та Хунбо провели у відкритому космосі більше семи годин.

Це була перша місія по виходу в космос для екіпажу "Шеньчжоу-12" й перша позакорабельна активність для китайських космонавтів за останні 13 років. В останній раз вони виходили у відкритий космос у 2008 році з екіпажем корабля "Шеньчжоу-7".

Нагадаємо, астронавти Лю Бомін, Тан Хунбо та Ніє Хайшенг прибули на модуль "Тяньхе" 17 червня на кораблі "Шеньчжоу-12". Вони пробудуть на навколоземній орбіті до вересня поточного року. Членам екіпажу "Шеньчжоу-12" належить підготувати "Тяньхе" до стикування з двома лабораторними модулями. Планується, що будівництво китайської орбітальної станції завершиться у 2022 році.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк