08.09.2021, 08:18

У Празі суд засудив до 20 років в'язниці громадянина Чехії, який воював на Донбасі за "ДНР"

Иржи Урбанек

Празький міський суд за членство у терористичній групі та вчинення теракту заочно засудив до 20 років позбавлення волі Іржі Урбанека з позивним "Бегемот", який воював на боці проросійських бойовиків на Донбасі.

Міський суд Праги засудив до 20 років у в'язниці посиленого режиму 48-річного Іржі Урбанека, який бився на Донбасі на боці окупантів з 2015 по 2018 рік, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Мати та брат засудженого Урбанека відмовилися давати свідчення в суді, проте їх свідчення в рамках розслідування підтвердили, що він перебував в Україні в зазначений період.

"Крім будівництва траншей або патрулювання, Урбанек, згідно з його заявами в соціальних мережах, також брав участь у збройних боях проти української армії, наприклад, в містах Мар'їнка, Спартак або Красногорівка", - повідомляють журналісти видання Idnes.cz.

Урбанека судили заочно, він не контактував зі своїм адвокатом. Призначений бойовику адвокат намагався переконати суд, що прямих доказів того, що Урбанек брав участь у бойових діях немає, проте суд прийняв сторону звинувачення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк