11.09.2021, 07:56

Путін і Лукашенко домовилися про інтеграцію Росії та Білорусі

Путин и Лукашенко

Президенти Росії та Білорусі Володимир Путін і Олександр Лукашенко оголосили про узгодження параметрів економічної інтеграції двох країн.

Лукашенко та Путін за підсумками переговорів у Москві домовилися про узгодження всіх 28 "союзних програм", а також про єдині макроекономічну політику, оборонний простір, ринок нафти та газу, повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>прес-конференцію]]> Лукашенка та Путіна.

Головним стало оголошення про завершення роботи зі складання плану подальшої інтеграції двох країн.

Як заявив Путін, Росія та Білорусь підпишуть договір про загальні принципи справляння непрямих податків, впровадження системи адміністрування непрямих податків в рамках Союзної держави.

Росія та Білорусь домовилися про єдину макроекономічну політику, інтеграцію платіжних систем та гармонізацію грошово-кредитної політики. Країни також переходять до єдиної промислової політики та взаємного доступу до держзакупівель і держзамовлень.

Також Путін заявив, що обговорив з Лукашенком формування єдиного оборонного простору РФ та Білорусі.

Передбачено створення єдиного ринку нафти і нафтопродуктів, договір про єдиний ринок електроенергії.

"Сьогодні хотів би із задоволенням відзначити, що узгоджені всі 28 програм. Завтра мається на увазі ухвалення їх на засіданні Ради міністрів Союзної держави в Мінську, після чого вони будуть винесені на затвердження Вищої державної ради Союзної держави, засідання якої планується провести до кінця поточного року", - сказав Путін.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк