11.09.2021, 14:06

У Британії виявлено 3-метрову труну з останками людини: реліквії близько 4 тисяч років

Фото: bbc.com

У Великобританії на полі для гольфу в Лінкольнширі виявили стародавню труну з останками людини Знахідка датується бронзовим століттям, їй близько 4 тисяч років.

Реліквія бронзового століття буде виставлена на загальний огляд, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Дерев'яна труна довжиною 3 метри, з останками людини, що тримає сокиру, була виявлена під час робіт на ставку в гольф-клубі в липні 2018 року. Труну виявили, коли робітники очищали ставок. Всередині знахідки був настил з рослин, а над могилою - насип з гравію.

На думку експертів, місце під гольф-клубом в Лінкольнширі було місцем поховання високопоставленої людини.

Триметрова труна була зроблена з дубової колоди. В руках у похованого була бронзова сокира, яка, на думку вчених, символізує владу, а не практичний інструмент.

Перед тим, як передати знахідку в музей Lincoln Collection Museum, фахівці проведуть заходи для консервації та запобігання руйнування реліквії від впливу сонця та повітря. Робота зі збереження труни і запобігання його руйнування була підтримана грантом у розмірі майже 70 тисяч фунтів стерлінгів (близько 97 тис. дол.) від "Iсторичної Англії".

Власник гольф-клубу Марк Кассвелл зізнався, що й уявити собі не міг, що поруч "поховано цілий світ".

"Дивно, наскільки добре зберігся сокира з рукояткою, наче він був зроблений вчора. У нас буде хороша фотографія на стіні клубу", - сказав він.

Фото: bbc.com

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк