17.09.2021, 07:30

Зустріч Меркель і Макрона: про що говорили лідери ФРН та Франції під час переговорів

Меркель, Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон 16 вересня зустрівся з Ангелою Меркель. Це була одна з останніх зустрічей Меркель з лідером Франції в якості федерального канцлера Німеччини.

На зустрічі в Парижі лідери ФРН та Франції торкнулися, зокрема, таких тем, як ситуація в Афганістані та відносини Європейського Союзу зі східними сусідами, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Особливу увагу в ході переговорів було приділено ситуації в Афганістані. Меркель і Макрон висловили готовність надати підтримку державам, що межують з Афганістаном, які після приходу до влади талібів прийняли у себе біженців.

Також лідери ФРН та Франції обговорили майбутнє Євросоюзу. Ангела Меркель запевнила Макрона в тому, що Німеччина продовжить залишатися надійним партнером Франції.

Перед зустріччю двох лідерів прес-служба Макрона повідомила, що серед тем зустрічі також Іран, Лівія, Україна та Білорусь, європейські проблеми безпеки, захисту біженців і міграції, клімат та цифровий перехід.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель перед зустріччю з Макроном назвала нікчемним прогрес у реалізації домовленостей щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. 

"Ми подивимося, чи зможемо досягти прогресу в нормандському форматі по Україні, тому що ситуація складна, а прогрес незначний", - сказала політик в ході спільного брифінгу за участю Макрона.

Нагадаємо, Ангела Меркель піде з посади федерального канцлера Німеччини після виборів 26 вересня. Її партію "Християнсько-Демократичний союз" веде на вибори новий лідер Армін Лашет.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк