17.09.2021, 12:08

Екіпаж корабля "Шеньчжоу-12" повернувся на Землю після тримісячного перебування у космосі

Экипаж корабля "Шэньчжоу-12" вернулся на Землю

Три китайські космонавти, які першими були відправлені на орбіту для будівництва космічної станції, завершили свою тримісячну місію й благополучно повернулися на Землю.

Члени екіпажу космічного корабля "Шеньчжоу-12" прожили на споруджуваній космічній станції 90 днів й оновили національний рекорд за тривалістю одноразового космічного польоту, повідомляє Час Пік з посиланням на Xinhua.

Капсула пілотованого космічного корабля "Шеньчжоу-12", на борту якої знаходилися космонавти Не Хайшен, Тан Хунбо та Лю Бомін, приземлилася на посадковий майданчик "Дунфен" в автономному районі Внутрішня Монголія на півночі Китаю.

Космонавти провели 90 днів в модулі "Тяньхе" на космічній станції Китаю, приблизно в 380 км над землею.

За цей час екіпаж корабля завершив всі підготовчі роботи, включаючи установку модулів китайської космічної станції та передачу експериментальних даних.

Нагадаємо, корабель "Шеньчжоу-12", було запущено ракетою-носієм Long March-2f з космодрому "Цзюцюань", який знаходиться на північному заході Китаю в пустелі Гобі, вранці 17 червня. Екіпаж відправився до основного модуля запланованої космічної станції, який називається "Тяньгун" або "Небесний палац", який будується на низькій навколоземній орбіті.

"Шеньчжоу-12" - це перша місія з екіпажем для будівництва космічної станції у Китаї. Це також перша пілотована місія Китаю за майже 5 років.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: