30.09.2021, 09:23

У Швеції скасували більшість карантинних обмежень

Швеция, коронавирус

Влада Швеції скасувала майже всі карантинні обмеження введені у зв'язку з пандемією коронавірусу. Однак населення повинно дотримуватися деяких правил.

У Швеції з 29 вересня скасували більшість обмежень і рекомендацій щодо протидії коронавірусу COVID-19. Пандемічні обмеження більше не поширюються на бари та ресторани, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Скасовується правило дотримання дистанції між столиками в громадських закладах, а також на допустиму кількість відвідувачів в барах та ресторанах. Раніше групам в закладах необхідно було дотримуватися один від одного дистанцію не менше метра, в приміщенні дозволялося перебувати групою не більше восьми осіб.

Скасовуються обмеження щодо проведення заходів. Раніше на закритих заходах дозволялося не більше 300 учасників,а на відкритих - не більше 3 тис. осіб.

Тепер для проходу на захід не потрібно надати негативний результат тесту на коронавірус або доказ про вакцинацію від COVID-19. 

Скасовується більшість рекомендацій для населення, в тому числі про можливість працювати з дому та дотримуватися дистанціювання. Працівникам рекомендують поступово повертатися на свої робочі місця. У випадку, якщо працівник має симптоми коронавірусу, він все ще повинен працювати з дому та пройти тест на COVID-19.

При цьому особи, які не пройшли вакцинацію від COVID-19, як і раніше повинні дотримуватися соціальне дистанціювання з людьми не з близького кола спілкування та уникати контактів з особами в групі ризику. Це означає, що нещеплені дорослі тепер повинні уникати ресторанів, нічних клубів та масових заходів.

Як і раніше залишається в силі рекомендація залишатися вдома, здавати тести на коронавірус та уникати контактів в разі прояви симптомів COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк