03.10.2021, 20:17

В Ізраїлі зробили обов'язковою третю дозу вакцини від коронавірусу

Марина Началова | Всі новини автора

Ізраїль став першою країною, в якій третя (бустерна) доза вакцини проти COVID-19 стала обов'язковою для отримання паспорта вакцинації.

Два мільйони ізраїльтян, які отримали тільки дві дози вакцини, можуть втратити свої ковід-паспорти, передає Час Пік з посиланням на Daily Mail.

Повідомляється, що уряд Ізраїлю заборонив громадянам, які не отримали бустерну дозу, відвідувати громадські заклади - магазини, ресторани, тренажерні зали і т.п.

Десятки ізраїльтян влаштували демонстрації по всій країні на знак протесту проти системи зелених пропусків. Противники системи назвали цей крок формою примусової вакцинації.

Цього літа Ізраїль почав інтенсивну кампанію ревакцинації, щоб запобігти зниженню ефективності вакцини серед населення.

Понад 60 відсотків населення Ізраїлю отримали дві дози вакцини Pfizer/BioNTech, і майже 3,5 мільйона з 9,3 мільйона громадян отримали бустерну дозу.

В останні місяці в Ізраїлі спостерігається сплеск нових випадків захворювання на COVID-19. За даними міністерства охорони здоров'я, станом на неділю понад 70 відсотків з 588 серйозних випадків в ізраїльських лікарнях були пов'язані з невакцинованими особами.

У неділю вранці міністерство опублікувало заяву, в якій говориться, що через інтенсивний трафік на веб-сайті та в додатку Green Pass існуючі сертифікати будуть діяти в найближчі кілька днів.

Дані з Ізраїлю показують, що бустерне щеплення знижує ризик зараження в 11 разів і в 20 разів знижує ймовірність госпіталізації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк