03.10.2021, 21:36

Американський морський безпілотник зняв відео зсередини урагану: гігантські хвилі вражають

Марина Началова | Всі новини автора

Американські вчені відправили океанський дрон в центр урагану "Сем" 4-ї категорії я зняли на відео те, що там відбувається.

Фахівці компанії Saildrone і вчені Національного управління океанічних і атмосферних досліджень об'єднали свої зусилля, щоб краще зрозуміти природу ураганів, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Головним "героєм" цієї місії став плавучий дрон Saildrone, який по суті являє з себе роботизовану дошку для серфінгу, оснащену обладнанням для збору даних про океан.

Напередодні сезону ураганів компанія Saildrone розгорнула п'ять безпілотних дронів у так званому "поясі ураганів" Атлантики в надії отримати вимірювання якомога ближче до центру ураганів. Дрон моделі Saildrone United 1045 опинився в найкращій позиції для перехоплення урагану "Сем" на початку дня в четвер, 30 вересня.

У самому центрі урагану "Сем" плавучий дрон зняв хвилі висотою 15 метрів. Швидкість вітру там сягала 190 км на годину. Можна побачити, як величезні хвилі розгойдують зонд, як маятник.

Вчені сподіваються, що дрони Saildrone допоможуть у прогнозуванні штормів, які становлять небезпеку для прибережних районів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: