19.10.2021, 22:49

Королева Єлизавета II відмовилася від титулу "Старенька року"

Марина Началова | Всі новини автора

95-річна британська королева Єлизавета II відмовилася від премії "Старенька року" (The Oldie of the Year Awards), оскільки не відчуває себе настільки вже старою.

Про це повідомляє Daily Mail, передає Час Пік.

На церемонії нагородження в готелі "Савой" була присутня невістка королеви, 74-річна герцогиня Корнуольська Камілла, яка вручила нагороди переможцям. Однак імені самої Єлизавети II в списку лауреатів не було, оскільки вона сама люб'язно відмовилася приймати таку нагороду.

На запит організаторів премії про те, чи готова Єлизавета II прийняти нагороду, помічник і особистий секретар королеви Том Ленг-Бейкер у своєму листі відповів: "Її Величність вважає, що вам стільки років, на скільки ви себе відчуваєте, тому королева не вважає, що вона відповідає відповідним критеріям, щоб мати можливість прийняти нагороду і сподівається, що ви знайдете більш гідного одержувача".

Уже майже тридцять років журнал The Oldie Magazine проводить церемонію вручення нагороди The Oldie of the Year, щоб відзначити досягнення тих, хто зробив особливий внесок в суспільне життя. Варто зазначити, що свого часу цю нагороду отримували мати Єлизавети II, Єлизавета Боуз-Лайон, а також чоловік королеви принц Філіп.

Єлизаветі II хотіли вручити премію за її керівну роль під час пандемії коронавірусу.

Читайте ще: Як правильно зберігати часник у квартирі, щоб він не псувався всю зиму

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: