03.10.2021, 22:24

Як правильно зберігати часник у квартирі, щоб він не псувався всю зиму

Багато хто стикається з такою проблемою, що часник "не хоче" зберігатися довго: пріє, покривається пліснявою або висихає.

Але досвідчені господині знають, як правильно зберігати часник, щоб він залишався свіжим усю зиму.

Головні правила полягають в тому, що часник потрібно зберігати в сухому, темному, добре провітрюваному місці, найкраще - при кімнатній температурі. Холодильник і підвал для цього не підійдуть, адже там досить сиро.

Можна просто скласти головки часнику в кошик, коробку, ящик, паперовий пакет або полотняний мішечок. Для кращого зберігання потрібно обпалити коріння вогнем і пересипати часник крупною сіллю, борошном, цибулевим лушпинням або тирсою.

А можна вдатися до більш "хитрих" методів зберігання.

Так, часник добре зберігається в скляних банках. Головки або окремі зубчики потрібно скласти в чисту банку, пересипавши борошном або сіллю. Шар сипучого продукту зверху повинен досягати 2 сантиметрів. Банки потрібно закрити пластмасовою кришкою і зберігати при кімнатній температурі.

З часнику можна сплести косу, яка також буде служити елементом декору на кухні. Для цього при збиранні часнику потрібно залишити стебла достатньої довжини. Щоб конструкція міцно трималася, в косу вплітається мотузка.

Якщо в приміщенні дуже сухе повітря і часник має схильність висихати, можна зберегти його свіжим за допомогою парафіну. Парафін потрібно розтопити на водяній бані і вмочити в нього головки часнику, попередньо очищені від верхнього шару лушпиння і коріння. Дати парафіну застигнути і зберігати часник як зазвичай.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк