04.11.2021, 09:54

Процес сертифікації газопроводу "Північний потік-2" ще не завершений та може затягнутися

сертификация "Северного потока-2"

Запуск російського магістрального газопроводу "Північний потік-2" може відбутися не раніше травня 2022 року. Процес сертифікації "Північного потоку-2" ще не завершено.

За інформацією агентства Bloomberg, введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" може затягнутися на кілька місяців, якщо регулятори "використовують весь час, відведений на розгляд проєкту", передає Час Пік.

Представник Мінекономіки ФРН Беате Барон підтвердила інформацію Федерального мережевого агентства країни про те, що процес сертифікації "Північного потоку-2" ще не завершений. Вона уточнила, що за законом процес може тривати 4 місяці.

Федеральне мережеве агентство Німеччини до 8 січня має опублікувати проєкт рішення про сертифікацію газопроводу, потім його передадуть до Єврокомісії, щоб оцінити, наскільки "Північний потік-2" відповідає ринковим правилам Євросоюзу. Правила забороняють одній компанії одночасно видобувати, постачати та транспортувати газ.

На початку жовтня група депутатів Європарламенту звернулася з листом до комісара ЄС з енергетики Кадрі Сімсон заявивши, що газопровід не відповідає цим вимогам.

Як зазначає Bloomberg, рішення комісії може відкласти прийняття проєкту - у ЄС є два місяці на прийняття рішення, і термін можуть продовжити ще на два місяці. Тільки після цього німецький регулятор може сертифікувати магістральний газопровід "Північний потік-2".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк