17.11.2021, 07:51

Швеція підтримала ідею створення військової навчальної місії ЄС в Україні

Швеция поддержала идею создания военной учебной миссии ЕС в Украине

Міністр оборони Швеції Петер Гульквіст допустив відправлення шведського військового контингенту в Україну в рамках навчальної місії під керівництвом ЄС.

За словами міністра, він підтримує пропозицію в рамках ЄС, що надійшла від країн Балтії, про навчальну місію в Україні. Про це він заявив у програмі шведського радіо Ekot, передає Час Пік.

"Ми вважаємо дуже важливим відзначити амбіції ЄС зробити свій внесок у безпеку та суверенітет України.

Зараз усі погляди прикуті до Польщі і до того, що відбувається на кордоні, а це може означати, що Україна буде трохи в тіні. Україна завжди актуальна, наша солідарність завжди має бути дуже чіткою", - заявив Петер Гультквіст.

У жовтні в Європейському Союзі підтвердили, що розглядають питання започаткування нової військово-навчальної місії в Україні.

ЄС наразі створив дві цивільні місії в Україні, найбільша з яких – Консультативна місія Європейського Союзу, у якій працюють 300 осіб у Києві та чотирьох інших містах України з завданням реформувати сектор цивільної безпеки.

Нагадаємо, військова місія ЄС в Україні може з'явитися вже до кінця поточного року. У військову місію планується залучити 30 постійних радників ЄС. Міністр оборони України Андрій Таран ]]>заявив]]>, що робиться все необхідне для створення військової місії ЄС в Україні.

"Робимо усе необхідне, щоб вже до кінця поточного року військова дорадчо-тренувальна місія з площини напрацювання юридичної бази перейшла у стан практичної реалізації на користь як Україні, так і ЄС", - заявив Таран, коментуючи підсумки саміту Україна-ЄС.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк