18.11.2021, 12:04

Швейцарія легалізує одностатеві шлюби

Швейцария легализует однополые браки

У Швейцарії з 1 липня 2022 року легалізують одностатеві шлюби. Якщо одностатеві пари зареєстрували свій шлюб в іншій країні, то зможуть легалізувати статус в Швейцарії вже з початку січня 2022.

Виконавчий орган Швейцарії оголосив 17 листопада, що завдяки гучній підтримці швейцарських виборців, висловленій на референдумі, одностатеві пари можуть одружитися з 1 липня наступного року, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Швейцарія є однією з небагатьох країн Західної Європи, де геї та лесбійські пари ще не мають права одружитися.

Референдум, схвалений переважною більшістю голосів 26 вересня, поставив одностатевих партнерів в країні на рівні прав з гетеросексуальними парами, в тому числі дозволивши їм всиновлювати дітей разом та спонсорувати подружжя для отримання громадянства.

Референдум ініціювала громадська організація "Шлюби для всіх" (Marriage for All). У цій організації зазначають, що в перший рік дії нового закону ним скористаються кілька сотень людей.

"Ми справді раді результатам референдуму і тому, що зараз ці результати були узаконені. Ми боремося за рівність шлюбів уже 30 років, і цей референдум став історичним моментом", - заявила Марія фон Кеннел, співголова ініціативи "Шлюби для всіх".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк