22.11.2021, 09:04

У Латвії стартують міжнародні військові навчання Winter Shield 2021

международные военные учения Winter Shield 2021

У Латвії на полігоні Адажі з 22 листопада по 4 грудня відбудуться щорічні міжнародні військові навчання Winter Shield 2021.

Військові навчання пройдуть за участю бойової групи НАТО, що знаходиться в Латвії, а також Збройних сил Латвії та Литви. Про це ]]>повідомило ]]>Міноборони Латвії на своєму сайті, передає Час Пік. 

"Мета навчань - оцінка та розвиток потенціалу підрозділів Збройних сил в області планування та проведення операцій, а також поліпшення взаємодії різних родів військ. Завдання навчань полягає у відпрацюванні навичок з подолання річок та мінних полів, евакуації постраждалих, виконання різних маневрів, координації вогню з різних вогневих позицій та підтримки з повітря", - сказано в прес-релізі Міноборони.

У навчаннях візьмуть участь солдати механізованої піхотної бригади Сухопутних військ, Національної гвардії, Збройних сил Литви, бойової групи розширеної присутності НАТО в Латвії та Командування збройних сил США в Європі.

Під час навчань щодня з 9:00 до 23:00 проходитимуть бойові стрільби з гаубиць, мінометів, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї, а також заплановано польоти військової авіації.

Багатонаціональну бойову групу очолює Канада та складається з більш ніж 1500 військовослужбовців з Албанії, Чехії, Італії, Ісландії, Канади, Чорногорії, Польщі, Словаччини, Словенії та Іспанії, які несуть службу в Латвії на основі ротації та беруть участь у навчаннях з національними збройними силами тим самим покращуючи взаємодію з регіональними союзниками для реагування на виклики безпеки.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк