24.11.2021, 13:30

Нова Зеландія відкриє кордони для туристів: умови в'їзду в країну

Иллюстративное фото / Открытый источник

Нова Зеландія оголосила про плани щодо відкриття кордонів та надання дозволу повністю вакцинованим іноземцям на в'їзд в країну.

Нова Зеландія відкриється для туристів. Це пом'якшення обмежень на в'їзд, що діяли в державі майже два роки, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

В уряді Нової Зеландії 24 листопада повідомили, що відкривають кордони та дозволять повністю вакцинованим туристам в'їжджати в країну з 30 квітня 2022 року.

Навіть незважаючи на вакінацію, туристи повинні будуть відправлятися на тижневу ізоляцію, а також зробити тест на коронавірус.

Вакциновані громадяни та резиденти країни, що знаходяться в сусідній Австралії, зможуть повернутися в Нову Зеландію з 16 січня. Вакциновані новозеландці та резиденти, що знаходяться в інших країнах отримають право на в'їзд з 13 лютого.

Міністр реагування на COVID-19 Кріс Хіпкінс вважає поетапні плани повторного відкриття кордону найбільш безпечним. 

"Поетапний підхід до відновлення зв'язку зі світом - це найбезпечніший підхід, що гарантує ретельний контроль над ризиками", - заявив Хіпкінс.

В даний час до країни можуть в'їжджати тільки громадяни та постійні жителі Нової Зеландії, які повинні перебувати протягом семи днів в державних карантинних готелях. 

Нова Зеландія ввела одні з найсуворіших обмежень, завдяки чому сповільнила поширення COVID-19 та почала відновлювати економіку швидше, ніж багато інших країн світу.

З початку пандемії COVID-19 у Новій Зеландії було зафіксовано більше десяти тисяч випадків коронавірусу та близько 40 смертей.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк