25.11.2021, 20:48

Знадобиться бустерна доза?: Єврокомісія пропонує змінити умови в'їзду в країни ЄС

евросоюз

Єврокомісія офіційно виступила з пропозицією змінити правила в'їзду в країни Євросоюзу для іноземців. Зокрема, термін дії COVID-сертифіката хочуть зменшити з 12 до 9 місяців, а умовою для його продовження буде бустерна доза.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії, передає Час Пік.

Згідно з релізом, на сьогоднішній день в Євросоюзі видано понад 650 мільйонів COVID-сертифікатів про вакцинацію, проте деякі країни вже почали вводити бустерні дози. Враховуючи це, Єврокомісія пропонує уніфікувати підхід та скоротити термін дії сертифікатів про вакцинацію до 9 місяців.

Відзначається, що цей період враховує рекомендації Європейського центру профілактики і контролю захворювань (ECDC) щодо введення бустерних доз через 6 місяців. І ще три місяці дається для того, щоб країни-учасниці ЄС змогли забезпечити доступ громадян до бустерних доз.

"Наша головна мета - уникнути розбіжностей по всьому ЄС. Це також стосується питання про бустери, які необхідні для боротьби з вірусом. Серед інших заходів ми пропонуємо сьогодні, щоб Рада погодила стандартний термін дії свідоцтв про вакцинацію, що видаються після первинної серії", - заявив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс.

Єврокомісія пропонує ввести нові правила не відразу, а з 10 січня 2022 року.

Читайте також: В Україні скоротили термін дії сертифікатів про одужання від коронавірусу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк