08.01.2022, 11:57

У Казахстані оголошено загальнонаціональну жалобу за жертвами протестів

В Казахстане объявлен общенациональный траур

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв оголосив у країні 10 січня 2022 року загальнонаціональний траур за загиблими в результаті масових заворушень.

У Казахстані 10 січня оголошено днем загальнонаціональної жалоби в республіці. Про це 8 січня повідомив прес-секретар президента Берік Уалі, передає Час Пік.

"У зв'язку з численними людськими жертвами в результаті трагічних подій у ряді регіонів країни президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прийняв рішення оголосити 10 січня 2022 року днем загальнонаціональної жалоби", - написав Берік Уалі в своєму Facebook.

Нагадаємо, у Казахстані протести охопили всю країну. З 2 січня в ряді міст почалися акції протесту, що переросли через кілька днів у масові заворушення. В результаті постраждало тисячі людей, є загиблі. 

До 19 січня на території країни ввели надзвичайний стан. До Казахстану направлено миротворчі сили від Ради колективної безпеки Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Прес-секретар екс-президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Айдос Укібай 8 січня в Twitter прокоментував інформацію, що з'явилася напередодні в ЗМІ, про те, що Назарбаєв з дочками та їхніми сім'ями покинув Казахстан. Він повідомив, що Назарбаєв знаходиться у столиці та перебуває на прямому зв'язку з чинним президентом Касим-Жомартом Токаєвим.

Назарбаев

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк