20.01.2022, 07:57

Білий дім: Будь-який перетин українського кордону військовими силами РФ буде розцінено як "вторгнення"

Джен Псаки

Будь-який перетин російськими військами українського кордону США вважатимуть "новим вторгненням" Росії в Україну. З такою заявою виступила прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

У разі подібних дій Росію чекає "швидка, жорстка та єдина відповідь". Байден ясно дав зрозуміти це Путіну. Про це йдеться в поширеній 19 січня письмовій заяві прес-секретаря Білого дому Джен Псакі, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Президент Байден чітко говорив російському президенту: якщо будь-які військові сили Росії перетнуть український кордон, це буде новим вторгненням, і на це буде дана швидка, жорстка та єдина відповідь з боку Сполучених Штатів та їх союзників", - написала Псакі у заяві, опублікованій після закінчення прес-конференції Джо Байдена з нагоди першого року перебування на посаді президента. Частину виступу він присвятив відносинам Росії та України.

Байден заявив, що Москва зіткнеться з "катастрофічними наслідками" у разі агресії по відношенню до Києва. За його словами, якщо відбудеться вторгнення в Україну, Росії загрожують жорсткі економічні заходи. Байден заявив, що Путін "ніколи не бачив санкцій", подібних до тих, які опрацьовують Сполучені Штати.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк