20.01.2022, 08:27

ВООЗ рекомендує скасувати обмеження на міжнародні поїздки, введені через пандемію COVID-19

Иллюстративное фото / Открытый источник

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує країнам скасувати або послабити обмеження на міжнародні поїздки, введені через пандемію COVID-19. У ВООЗ вважають, що такі обмеження не приносять користі, але продовжують сприяти "економічному та соціальному стресу", який переживають країни.

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує країнам скасувати або послабити обмеження на міжнародні поїздки, оскільки цей захід, як показала ситуація з поширенням омікрон-штаму, демонструє неефективність. Про це ]]>йдеться ]]>в тимчасових рекомендаціях Комітету з надзвичайних ситуацій ВООЗ, передає Час Пік.

"Нездатність обмежень на поїздки, запроваджених після виявлення варіанта омікрон, обмежити його міжнародне поширення демонструє неефективність таких заходів із часом", - йдеться в повідомленні.

У рекомендаціях ВООЗ щодо міжнародних поїздок говориться, що влада країн може вживати заходів з метою зниження ризику поширення інфекції, наприклад, носіння маски, тестування, ізоляція/карантин та вакцинація. Але ці заходи потрібно визначати на основі "ретельної оцінки ризику", а застосовувати їх потрібно при повазі "гідності, прав людини та основних свобод подорожуючого".

Комітет також рекомендує не вимагати підтвердження вакцинації від COVID-19 для міжнародних поїздок як головної умови їх здійснення, враховуючи обмежений глобальний доступ та несправедливий розподіл вакцин від коронавірусу.

"Державам слід розглянути ризик-орієнтований підхід до полегшення міжнародних поїздок шляхом скасування або зміни заходів, таких як вимоги щодо тестування та/або карантину, коли це доречно, відповідно до керівництва ВООЗ", – йдеться в повідомленні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: