27.01.2022, 08:24

Канада продовжила місію UNIFIER і розмістить до 400 військових в Україні

Миссия UNIFIER

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про продовження та розширення військової навчальної місії UNIFIER в Україні.

Канада виділить Україні додатково 50 мільйонів канадських доларів (близько 39,5 млн доларів США) гуманітарної допомоги. Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час прес-конференції, передає Час Пік.

"Канада надає до 50 млн доларів на гуманітарну допомогу Україні та підтримку в розвитку. Звичайно, це додатково до кредиту в 120 млн доларів, про який ми оголосили минулого тижня...

Канада залишається непохитним другом України і продовжить тісно співпрацювати з українським урядом та партнерами в регіоні", - сказав Трюдо.

Канада вирішила розширити загальну навчальну місію UNIFIER в Україні, збільшивши кількість персоналу в два рази - до 400 військових. Близько 60 військовослужбовців Збройних сил Канади відправляться в Україну вже найближчими днями.

Місію UNIFIER продовжили ще на 3 роки.

"Найбільший внесок, який Канада може внести для України зараз, - це люди. Наші солдати навчили понад 30 тисяч українських військових. Ми не повинні недооцінювати важливість цієї навчальної місії", - сказала міністр оборони Канади Аніта Ананд.

Довідка: Місія UNIFIER - це спільна канадсько-українська військова місія, покликана збільшити обороноздатність Збройних сил України через обмін досвідом та спільні військові навчання. Військовим не буде дозволено брати участь у бойових операціях разом з українськими бійцями. Канадські військові перебуватимуть в Україні як радники та консультанти.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк