27.01.2022, 09:25

В Австрії скасують локдаун для нещеплених від COVID-19 громадян

В Австрии отменят локдаун для непривитых от COVID-19 граждан

Уряд Австрії заявив, що з 31 січня завершується дія локдауну для нещеплених від COVID-19. Відповідне рішення австрійська влада прийняла на тлі зменшення госпіталізацій хворих з коронавірусом.

В Австрії 31 Ссічня скасують карантин для нещеплених від коронавірусу людей. Про завершення локдауну оголосили канцлер Австрії Карл Нехаммер та міністр охорони здоров'я Вольфганг Мюкштайн, повідомляє Час Пік.

"Ми прийшли до висновку, що локдаун для нещеплених людей в Австрії виправданий лише в разі загрози неминучого навантаження потужностей інтенсивної терапії. Однак медики більше не бачать такої навантаженості", - заявив міністр охорони здоров'я Австрії Вольфганг Мюкштайн.

З 1 лютого в Австрії набуде чинності закон про обов'язкову вакцинацію для дорослих. Всі дорослі жителі країни зобов'язані будуть вакцинуватися від COVID-19 - це прецедент для країн Європи. 

Після вступу вимоги в силу кожне домогосподарство отримає письмове повідомлення про нові правила. З середини березня поліція почне перевіряти статус вакцинації у жителів країни. У разі відсутності доказів щеплення порушнику загрожує штраф у розмірі до 600 євро.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк