27.01.2022, 12:58

Якщо Росія так чи інакше вторгнеться в Україну, "Північний потік-2" не працюватиме - Держдеп

Северный поток-2

Російський магістральний газопровід "Північний потік-2" не працюватиме, якщо Росія здійснить вторгнення в Україну.

Про це в ефірі Національного громадського радіо заявив офіційний представник Держдепартаменту Нед Прайс, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Перший пункт – газ зараз не проходить через "Північний потік-2", і це важливо, тому що це означає, що "Північний потік-2" зараз не працює. Для нас це важіль впливу. Це важіль впливу для Німеччини. Це важіль впливу для трансатлантичної спільноти, оскільки газ не надходить. Щоб було зрозуміло, це не важелі впливу для Володимира Путіна.

Другий момент - і я хочу бути дуже чітким - якщо Росія так чи інакше вторгнеться в Україну, "Північний потік-2" не рухатиметься вперед, і ми хочемо бути дуже чіткими щодо цього", - сказав Прайс.

Він також додав, що адміністрація Джо Байдена "працює з Німеччиною", щоб забезпечити зупинку проєкту.

Нагадаємо, газопровід " івнічний потік-2" побудовано з РФ до Німеччини в обхід України по дну Балтійського моря. Єдиним акціонером проєкту є російський "Газпром". Будівництво газопроводу завершилося на початку вересня 2021 року. Компанія Nord Stream AG подала заявку на сертифікацію газопроводу до Федерального мережевого агентства ФРН 6 вересня 2021 року. У листопаді регулятор оголосив, що призупиняє процедуру через невідповідність юридичним нормам європейського газового законодавства.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк