05.02.2022, 07:48

Франція посилила правила в'їзду для громадян України

Франция ужесточила правила въезда

Уряд Франції оновив санітарні вимоги для в'їзду на територію країни для громадян України у зв'язку з погіршенням ситуації з СОVID-19.

Уряд Франції оновив правила в'їзду до країни для громадян України з 1 лютого. Про це повідомляє посольство України у Франції, передає Час Пік. 

Відзначається, що Україна перебуває в класифікаторі країн по захворюваності на СОVID-19 у помаранчевій групі. Тепер після прибуття до Франції громадянам України необхідно представити негативний тест на коронавірус.

"Починаючи від 1 лютого 2022 р. для в'їзду на територію Франції громадяни України повинні представити в пунктах прикордонного контролю підтвердження про повну вакцинацію та негативний результат антигенного тесту або ПЛР тесту", - йдеться в повідомленні. 

При цьому сертифікат повної вакцинації визнаватиметься за умови, що з часу останньої ін'єкції вакцини не пройшло 9 місяців. В іншому випадку потрібно зробити бустерну вакцинацію Pfizer або Moderna.

Крім того, як і раніше, у разі відсутності підтвердження про вакцинацію необхідно надати документальні підтвердження термінової мети поїздки до Франції, негативний результат антигенного або ПЛР тесту та дотримуватися 7-денної самоізоляції.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк