10.02.2022, 08:56

Росія відмовилася від участі у Мюнхенській безпековій конференції

Мюнхенская конференция

Російські офіційні особи не братимуть участь у Мюнхенській безпековій конференції, яка відбудеться 18-20 лютого.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова на брифінгу 9 лютого заявила, що російські офіційні особи не братимуть участь у Мюнхенській безпековій конференції з різних причин, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Спікер російського МЗС зазначила, що "інтерес у Москви до цього заходу помітно впав".

"Безвідносно цієї обставини ми вимушені з жалем констатувати, що останніми роками конференція все більше трансформується у такий трансатлантичний форум, втрачаючи інклюзивність, об'єктивність...

Ми знаємо, що і в інших незахідних столицях відчувають приблизно те саме, що і ми. За бажанням організаційний комітет здатний в короткі терміни виправити крен, що утворився, але це вже питання до них", - заявила Захарова.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомляв, що Володимир Путін не братиме участі у Мюнхенській конференції ні очно, ні по відеозв'язку.

Мюнхенська конференція відбудеться 18-20 лютого й пройде в готелі Bayerischer Hof. У форумі візьмуть участь понад 30 глав держав та урядів, а також понад 100 міністрів та глав багатьох міжнародних організацій, таких як ООН, НАТО та ЄС.

Американську делегацію представлять держсекретар Ентоні Блінкен та віце-президент Камала Харріс, делегацію ФРН очолить канцлер Олаф Шольц. Очікується, що участь у конференції візьме також президент України Володимир Зеленський. Питання його участі опрацьовується, остаточне рішення в ОП ще не прийнято.

Теми основної програми конференції 2022 року - глобальні виклики, такі як пандемія та кліматична криза, захист демократії, регулювання технологій, а також регіональні виклики, такі як активізація трансатлантичного альянсу, зростання напруженості у Східній Європі та ситуація в деяких конфліктних регіонах.

Довідка: Мюнхенська конференція - це авторитетний міжнародний щорічний захід, що проводиться у Мюнхені з 1962 року. Політики, дипломати, військові, експерти щорічно збираються, щоб обговорити актуальні питання світової політики у сфері безпеки та оборони.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: