17.02.2022, 08:47

У Швейцарії та Австрії скасовують майже всі COVID-обмеження

Иллюстративное фото / Открытый источник

Швейцарія та Австрія анонсували скасування майже всіх обмежень, введених для стримування пандемії COVID-19.

Швейцарія з 17 лютого скасує більшість соціальних обмежень, введених через пандемію коронавірусу. Австрія зробить такий крок з 5 березня, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Уряд Швейцарії заявив 16 лютого, що зніме майже всі карантинні обмеження з 17 лютого, оскільки зникли побоювання, що сплеск, викликаний варіантом Omicron, перевантажить систему охорони здоров'я.

Швейцарія з 17 лютого скасовує необхідність носіння масок на робочому місці, в магазинах, ресторанах та інших громадських місцях. Скасовується необхідність пред'явлення COVID-сертифікатів у кінотеатрах, театрах, ресторанах тощо.

Крім того, знімаються обмеження на проведення великих заходів та зустрічей. Будуть скасовані обмеження на кількість гостей на приватних заходах. Для публічних масових заходів певні ліміти збережуться.

Також стануть недійсними рекомендації працювати з дому.

Обов'язкове носіння масок залишиться до кінця березня у разі користування громадським транспортом та під час відвідування медустанов.

В Австрії карантинні обмеження будуть скасовувати в два етапи: частково з 19 лютого та майже повністю з 5 березня.

З 19 лютого замість правила 2G почне діяти правило 3G: доступ у громадські місця матимуть не тільки ті, хто вакцинований або перехворів, а й люди з негативними ПЛР-тестами або тестами на антиген до коронавірусу.

Також знімуть тимчасові обмеження на роботу ресторанів під час заходів.

З 5 березня в Австрії пускатимуть у громадські місця людей без щеплень від COVID-19.

Крім того, планується скасувати обов'язок носіння масок. Використання респіраторів FFP2 після 5 березня буде обов'язковим тільки у місцях великого скупчення людей - транспорті, супермаркетах, аптеках, а також в будинках престарілих та лікарнях.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк