18.02.2022, 12:43

Сенат США одноголосно ухвалив резолюцію на підтримку України

Сенат США

Сенат США затвердив резолюцію на підтримку України. Сенатори закликають президента Байдена "завдати серйозної шкоди" Росії, якщо російські війська знову вторгнуться в Україну.

Сенат США 17 лютого більшістю голосів підтримав резолюцію, що демонструє підтримку України та засуджує військову агресію Росії, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Голосування було одностайним, без заперечень або формального поіменного голосування. Сенатори засудили військову агресію РФ та нарощування військової потужності біля кордонів України.

"Діючи за згодою обох партій Сенат Сполучених Штатів посилає потужний сигнал Росії та світу про те, що ми підтримуємо Україну", - заявив сенатор Роб Портман.

Резолюція закликає американського президента Джо Байдена та уряд використовувати всі інструменти для відновлення миру в Європі. 

"Демократи та республіканці об'єдналися і віддано підтримують наших українських партнерів проти ескалації насильства та агресії Кремля. Путін зробить велику помилку та відчує весь вплив американського Конгресу, якщо зважиться на подальше вторгнення в Україну", - сказав сенатор Джин Шейхін, співавтор тексту резолюції.

Резолюція не є документом, що зобов'язує уряд США здійснювати будь-які дії. Крім того, наголошується, що резолюція не повинна розглядатися як дозвіл на застосування військової сили проти Росії або введення збройних сил США в Україну.

Поки сенатори не розглядають закон про санкції проти Росії, оскільки з Москвою намагаються вести переговори в дипломатичній площині. Однак, сенатори заявили, що Білий дім може самостійно вводити санкції, незалежно від дій Конгресу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк