22.02.2022, 18:24

Радфед РФ дав Путіну дозвіл на використання військ за кордоном

Марина Началова | Всі новини автора

Рада Федерації Росії дала згоду президенту Володимиру Путіну на використання збройних сил РФ за межами країни.

Рішення ухвалене "у зв'язку з ситуацією на Донбасі", повідомили російські ЗМІ, передає Час Пік.

Сьогодні стало відомо, що до Радфеду надійшло звернення Путіна про використання збройних сил РФ за межами території Росії, і це питання розглядатиметься у відкритому режимі.

На даний момент таке рішення ухвалено.

"Рада Федерації ухвалює дати згоду президенту РФ на використання Збройних сил РФ за межами території РФ на основі загальновизнаних принципів та норм міжнародного права. Загальна чисельність формувань збройних сил РФ, райони їх дій, завдання, що стоять перед ними, терміни перебування за територією РФ визначаються президентом РФ відповідно до Конституції РФ", - йдеться в ухвалі.

Документ набирає чинності з моменту його прийняття.

Нагадаємо, вчора Путін визнав незалежність так званих "ЛДНР". Відповідні укази передбачають введення на територію "республік" російських військ "для здійснення функцій щодо підтримання миру".

Тим часом Захід почав санкційний тиск на РФ у зв'язку з визнанням "ЛДНР": Великобританія запровадила перший пакет обмежувальних заходів проти російських банків та олігархів і збирається накласти санкції на членів російської Думи та Радфеда, які голосували за визнання "ЛДНР".

Також у МЗС Німеччини оголосили про заморожування "Північного потоку - 2".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: