23.02.2022, 07:44

Японія вводить санкції проти Росії через визнання "Л/ДНР"

Япония вводит санкции против России

Уряд Японії прийняв рішення про введення санкцій проти Російської Федерації через ситуацію навколо України.

Уряд Японії прийняв рішення ввести щодо Росії, а також "республік" Донбасу, ряд санкцій. Про це заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Кісіда заявив, що дії РФ порушили суверенітет України та закликав Москву повернутися до переговорів та дипломатичних кроків щодо врегулювання ситуації навколо України.

Японія прийняла рішення ввести санкції, які передбачають, зокрема, припинення видачі віз представникам "республік" Донбасу та заморозку активів офіційних осіб, заборону на експортно-імпортні відносини з цими "республіками".

Обмеження також стосуються суверенного боргу та передбачають заборону на випуск нових облігацій в Японії.

Крім того, Японія призупиняє видачу віз представникам псевдореспублік в рамках санкцій проти РФ. У разі ескалації ситуації навколо України країна розгляне додаткові обмежувальні заходи проти Росії.

"Надалі ми приймемо рішення про деталі цих заходів і без зволікання проведемо необхідні процедури", - заявив Фуміо Кісіда, зазначивши, що в разі погіршення ситуації перелік заходів може бути розширений.

Нагадаємо, 21 лютого президент РФ Володимир Путін своїм указом визнав самопроголошені "ДНР" та "ЛНР". Було підписано договори про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між РФ та Л/ДНР. Крім того, Путін розпорядився ввести війська на територію ОРДЛО.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк