23.02.2022, 20:05

Ердоган висловив намір зберегти відносини і з Києвом, і з Москвою

эрдоган

Президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина має зв'язки як з Україною, так і з Росією, тому припиняти відносини з російською стороною на тлі визнання "ЛДНР" не планує. 

Про це повідомляє видання Daily Sabah, передає Час Пік. 

"У нас є політичні, військові та економічні відносини з Росією. Так само з Україною. Ми не можемо відмовитися від цього, тому що наша країна має високі інтереси з цього приводу", - сказав Ердоган.

Він зазначив, що слід "провести ретельні розрахунки, щоб з'ясувати плюси і мінуси дій", які необхідно зробити щодо Росії. І ці кроки потрібно приймати "делікатно".

За словами Ердогана, він виклав позицію Туреччини в останній телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським, яка полягає в незастосуванні дій, що порушують Мінські угоди. 

"Я сказав йому, що ми готові взяти на себе відповідальність за те, щоб криза була врегульована шляхом дипломатії та діалогу... Ми сподіваємося, що наші чорноморські сусіди Росія і Україна негайно повернуться за стіл переговорів", - сказав він, додавши, що зберігається напруженість становить загрозу безпеці в Чорному морі.

Читайте також: Євросоюз офіційно запровадив санкції проти Росії за визнання "ЛДНР"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк