26.02.2022, 14:58

Всі країни, крім Німеччини, згодні на відключення Росії від SWIFT

санкции

США та країни Євросоюзу заявили про безпрецедентні санкції проти РФ через її напад на Україну. Найбільш жорсткий варіант передбачає заборону доступу РФ до світової фінансової системи SWIFT. Всі європейські країни погодилися відключити Росію від SWIFT.

Угорщина не блокуватиме санкції проти Росії, в тому числі й щодо відключення від платіжної системи SWIFT. Про це повідомив міністр зовнішніх справ Польщі Павло Яблонський, передає Час Пік.

"Я щойно розмовляв з послом Угорщини. Угорщина не блокуватиме жодних санкцій проти Росії, в тому числі щодо системи SWIFT", - написав він.

SWIFT

Крім того, у посольстві Угорщини заявили, що країна і не блокувала відключення РФ від системи SWIFT - це був фейк.

"Я з жалем і з подивом бачу, що деякі представники міжнародної політики та міжнародної преси не припиняють створювати неправдиві новини та брехню. Я не розумію, як в той час, коли люди вмирають, коли йде війна, хто керує фабриками фейкових новин.

І тепер брешуть, що Угорщина блокує частину санкцій проти Росії, наприклад щодо системи SWIFT. Нехай буде зрозуміло: це неправда! Ми ніколи не виступали проти жодної з пропозицій щодо санкцій, ми не блокували і не блокуємо нічого", - написав міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто в Facebook.

Раніше президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення повідомив, що в ЄС залишилися 2 держави, які не згодні на відключення Росії від фінансової системи SWIFT. Це Німеччина та Угорщина. Він розраховує, що ці держави змінять свою позицію.

"Вже є майже повна підтримка країн Європейського Союзу щодо відключення Росії від SWIFT. Сподіваюся, що Німеччині та Угорщині вистачить мужності підтримати це рішення", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, відключення Росії від SWIFT блокували Німеччина, Італія, Угорщина та Кіпр. 25 лютого Італія погодилася на відключення Росії від платіжної системи, а 26 лютого про відмову від блокування санкцій проти Росії заявив Кіпр.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк